Wie zijn we?

LeMu vzw is ontstaan in de hoofden van Wim Kets en Joke Gevaert. Dit sportief-creatief duo voelde er wel iets voor om kinderen wat meer aan te bieden in de vakantie.

In 2023 namen Laure Kuypers en Yentl Weyts LeMu vzw over.

Twee leerkrachten die met plezier ervoor zorgen dat kinderen ook tijdens de vakanties creatief/actief bezig zijn.

LeMu vzw wordt aangevuld met professionele lesgevers.  Dit zijn lesgevers die een pedagogische of didactische opleiding achter de rug hebben of daarmee bezig zijn. Er wordt ook geprobeerd jongeren uit de buurt aan te spreken om deel te nemen aan de organisatie. Zo worden jongeren warm gemaakt om creatief en zinvol bezig te zijn.

Wat doen we?

LeMu vzw organiseert kampen voor kinderen van de basisschool.  Deze kampen leggen de nadruk op het creatieve van het kind waar aandacht is voor ieders talent.  Tijdens de kampen wordt muziek afgewisseld met veel sport en spel.  Via deze spelvormen kunnen de kinderen zich zowel in groep als individueel uitleven.

Er wordt een gezonde mix voorzien van verschillende activiteiten. Onze nadruk ligt op sport/spel en muziek. Daarbij komt een kleiner deel: verhaal, crea en sociale vaardigheden.

Al onze kampen duren van maandag tot vrijdag, tenzij er een feestdag in plaatsvindt.  Het kamp loopt van 9u tot 16u maar er is opvang mogelijk vanaf 8u en tot 17u.

Waarom kiezen voor LeMu vzw?

LeMu vzw kiest voor hun kampen locaties uit waar kinderen zich veilig voelen.  Wij vinden het eveneens belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen.  Onze voorkeur gaat dan ook uit naar locaties waar veel ruimte is om te spelen.  Op, of in de buurt van, onze locaties vind je altijd een groene speelruimte.

Kampen bij LeMu vzw hebben net dat tikkeltje meer…

… De organisatie is in handen van mensen uit het onderwijs.

… Wij zorgen voor niveaugroepen van kleuters (3-5 jaar) en kinderen van de lagere school (6-12 jaar).

… Wij laten de activiteiten aansluiten bij de leefwereld van de kinderen.  Er is voldoende afwisseling met sport en spel.

… De kinderen werken ook aan hun sociale vaardigheden.  Tijdens deze themaweek maken ze zeker nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

… Op de laatste dag is er een slotmoment voor familie en vrienden.

… Een uurtje opvang voor en na het kamp, zorgt ervoor dat er voldoende tijd is om de kinderen af te zetten en op te halen. Opvang is voorzien van 8u – 9u en van 16u – 17u.

Vrienden van Lemu VZW